Ndërlidhjet

BON


Është cilësuar pozitive ecuria e bisedimeve mes 50 delegatëve afganas, në hapje të punimeve të konferencës ndërkombëtare për të ardhmen e Aganistanit, që pritet të zgjasë tre deri pesë ditë.
I dërguari special i Kombeve të Bashkuara për Afganistanin, Lakdar Brahimi, u bëri thirrje udhëheqësve të Aleancës Veriore, të hedhin vështrimin kah një qeveri e ardhshme përfaqësuese dhe jo kah marrja e pushtetit.
Lideri i Aleancës Veriore, Janus Kanuni, tha se forca që ai përfaqëson, nuk dëshiron të monopolizoje pushtetin, por do të vazhdojë të punojë për një qeveri me bazë të gjerë, e cila të shprehë vullnetin e gjithë popullit afganas.
XS
SM
MD
LG