Ndërlidhjet

LUBJANË


Sllovenia sot shënon ditën e shtetësisë, pasi më 26 dhjetor të vitit 1990, 88.2% e qytetarëve të Sllovenisë, që dolën në referendum, u deklaruan për shtetin e pavarur. Kryeministri Janez Dërnovshek tha se “Sllovenia ishte liruar nga prangat e regjimit totalitar dhe u bë kandidat serioz për anëtarësi në NATO dhe në Bashkimin Evropian”.
XS
SM
MD
LG