Ndërlidhjet

BEOGRAD


“Nëse jo të gjithë, atëherë shumica e serbëve të akuzuar për krime të luftës, do të dalin para Tribunalit të Hagës gjatë vitit të ardhshëm” – deklaroi kryeministri i Serbisë, Zoran Gjingjiq, i cili bën pjesë në koalicionin që e rrëzoi regjimin e Sllobodan Millosheviqit gjatë vitit të kaluar. Por ky koalicion pastaj u përça jashtë mase, veçanërisht lidhur me bashkëpunimin me Tribunalin e Hagës. Presidenti jugosllav, Vojisllav Koshtunica, për dallim nga Zoran Gjingjiqi, konsideron se Tribunali i Hagës është nën kontrollin e Shteteve të Bashkuara dhe ka orientim antiserb, informon agjencia Associated Press
XS
SM
MD
LG