Ndërlidhjet

KABUL


Bisedimet midis qeverisë së përkohshme të Afganistanit dhe zyrtarëve të Britanisë kanë përfunduar në Kabul pa nënshkrimin që pritej të marrëveshjes për vendosjen e forcës ndërkombëtare të sigurisë në Afganistan, ndonëse një ujdi është arritur, thanë zyrtarët.
Marrëveshja do të hapte rrugën për vendosjen e tre deri 5000 mijë trupave të jashtëm në Afganistan, që tashmë e ka autorizuar Këshilli i Sigurimit i OKB-së, e cila do të përmbushte vakumin e sigurisë i krijuar pas kollapsimit të talibanëve.
XS
SM
MD
LG