Ndërlidhjet

BEOGRAD


Kuvendi i Serbisë me një shumicë minimale votash ka miratuar në parim projekt ligjin mbi përcaktimin e kompetencave të autonomisë së Vojvodinës, respektivisht kthimin e kompetencave Vojvodinës.
Zyrtarët e Vojvodinës, Nenad Çanak dhe Jozzef Kasa, kanë shfaqur kënaqësinë me miratimin e projekt ligjit, por kanë thënë se shumica aq e ngushtë që votoi për te do të thotë se në Serbi, siç janë shprehur, “akoma nuk është bërë denazifikimi dhe çlirimi nga prangat e nacionalizmit millosheviqian”.
XS
SM
MD
LG