Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush ka thënë se ai tek duhet të vendosë statusin legal të luftëtarëve të kapur talibanë dhe të al Kaidës, por ka përjashtuar që t’i njohë ata si robër të luftës.
Shtetet e Bashkuara u gjendën nën presione nga disa grupe për të drejtat e njeriut që thonë se ata luftëtarë duhet trajtuar si robër lufte. Shtetet e Bashkuara i quajnë të arrestuarit “luftëtarë të paligjshëm” dhe prandaj janë të pambrojtur nga Konventa e Gjenevës.
XS
SM
MD
LG