Ndërlidhjet

KAJRO


Grupacioni me emrin Këshilli Suprem për Revolucion Islamik në Irak, i cili ka selinë në Iran, ka përsëritur zotimet që të përmbysë regjimin tiranik të presidentit të Irakut, Saddam Hussein dhe u ka bërë thirrje grupeve opozitare të bashkohen për të vendosur, siç thotë, “pushtetin e Zotit mbi tokë”.
Ky grup, që ka pasues të shumtë në mesin e myslimanëve shiitë, që bëjnë shumicën e popullsisë së Irakut, ka zgjedhur sërish Ajatollah Mohammed Baqir al-Hakim, lider të vetin.
XS
SM
MD
LG