Ndërlidhjet

HAGË


Në Tribunalin e Hagës sot po dëgjohet dëshmitari i parë i prokurorisë, politikani shqiptar, Mahmut Bakalli. “Në prill të vitit 1998 unë jam takuar dy herë me të auzuarin” – tha zoti Bakalli, për të shtuar se ka qenë subjekt persekutimesh dhe presionesh të lloj-llojëshme.
Prej sot pasdite e deri të premten, është rradha e prokurorisë që të paraqesë rastet e saj.
Ish-presidenti jugosllav, Sllobodan Millosheviç, përfundoi fjalën hapëse në Gjykatën Penale të Hagës duke zhvendosur vëmendjen tek ngjarjet në Bosnje dhe Kroaci. Në seancën e sotme, Milloshevic e paraqiti veten si paqtues të Ballkanit dhe tha se fituesi moral i gjykimit është ai, meqë siç u shpreh, “ka të drejtën nga ana e vet”.
XS
SM
MD
LG