Ndërlidhjet

KULMM-AUSTRALI


Në samitin e vendeve të Komonveltit, përveç Zimbabvesë, që ka polarizuar pjesmarrsit nëseky vend duhet përjashtuar nga grupacioni, tema kryesore për vendet ishullore të Paqësorit dhe Karaibeve janë lufta kundër SIDA-s dhe nxemja globale që kërcënon të fundosë disa ishuj më të ulët nga rritja e nivelit të detrave, sikurse Tumalua dhe Maldivet.
Lidhur me luftën kundër SIDA-s në vendet më të varfëra, sipas raporteve të publikuara, 60 përqind e njerzve të infektuar nga virusi i epidemisë jeton në vendet e Komonveltit.
XS
SM
MD
LG