Ndërlidhjet

GARDEZ/AFGANISTAN


Trupat e udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara u detyruan të ndërpresin ofenzivën kundër strehimoreve talibanëve dhe al Kaidës në malet në lindje të Afganistanit për shkak të zjarrit të rreptë në luftime prej nga u konfirmua vrasja e një ushtari amerikan dhe tre ushtarëve afganë.
Krahas ofenzivës nga toka, që u përshkrua si më e madhja që nga fillimi i fushatës në Afganistan, veproi edhe aviacioni amerikan me bomba të saposajuara që përhapin lëmshe flake në tunele dhe shpella.
Aviacioni amerikan hodhi edhe afishe nga ajri, me të cilat ftohet popullata vendore që të ofrojë informata lidhur me anëtarët talibanë dhe të al Kaidës në arratisje.
XS
SM
MD
LG