Ndërlidhjet

VIENË


Agjemecia Ndërkombëtare për Energjinë Bërhamore, pas sulmeve terroriste të 11 shtatorit ndaj Shtetetve të Bashkuara, ka miratuar plane me qëllim që të bënte botën më pakë të lëndueshme nga terrorizmi bërthamor, njoftuan zëdhënësit e saj.
Agjencia me seli në Vienë planifikon të zhvillojë standarde ndërkombëtare për mbrojtjen fizike të centraleve bërthamore dhe materialeve.
Ajo do ti ndihmojë gjithashtu vendet që ti bëjnë centralet e tyre më pakë të ndijshme ndaj sulmeve terroriste dhe të përmirsojnë kontrollin kufitar për të parandaluar kontrabandën me materiale bërthamore.
Drejtori i përgjithshëm i kësaj Agjencie, Mohamed al –Baradei tha se plani nuk heqë përgjegjësinë nga qeveritë kombëtare.
XS
SM
MD
LG