Ndërlidhjet

BEOGRAD


Ambasadori i Shteteve të Bashkuara për çështje të krimeve të luftës, Pier Richard Prosper arrin në Beograd për bisedime me zyrtarët jugosllavë, të cilët nga ana e tyre kanë thirrur për sonte një mbledhje që të zgjidhin mosmarrëveshjet lidhur me bashkëpunimin me Tribunalin e Hagës.
Zyrtari amerikan ka deklaruar se “autoritetet e Beogradit duhet ta dijnë se rruga për integrime me Evropën dhe normalizimi i rrethanave në Ballkanh çon vetëm nëpërmjet bashkëpunimit të plotë me Tribunalin e Hagës për krime lufte”.
“Kërkojmë bashkëpunim më të madh lidhur me dorzimin e të akuzuarve, që akoma ndodhen të lirë si dhe qasje arhivave dhe dëshmitarëve”,ka thënë Prosper.
XS
SM
MD
LG