Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sot u bë realitet Tribunali i parë i përherëshëm botëror për krimet e luftës me ratifikimin në selinë e OKB-së në Nju Jork të dokumenteve edhe nga 10 vende.
Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan duke flolur në Romë lidhur me këte Tribunal, tha se
“ata që do të bëjnë krime, krime lufte, gjenocid apo krime tjera kunhdër njerëzimit, nuk do të jenë më jashtë dorës së drejtësisë.Njerëzimi do të jetë në gjendje që të mbrojë vetëveten, duke iu përgjigjur më të keqes së natyrës njerëzore me një nga të arriturat më të mëdha-pushtetin e ligjit”.
Tribunali do të hyjë në fuqi në një korrik dhe pritet të funksionojë vitin e ardhëshëm në kryeqytetin e Holandës.
XS
SM
MD
LG