Ndërlidhjet

BRUKSEL


Bashkimi Evropian duhet të jetë partner i plotë me Shtetet e Bashkuara kur merren vendime globale politike, tha presidenti i Komisionit Evropian, Romano Prodi.
Duke folur në Bruksel në park të samitit të nesërm në Uashington midis Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara, Prodi tha:
“Besoj se paqa në botë mund të garantohet vetëm me aleancë të përpiktë midis Evropës dhe Shteteve të Bashkuara, por një Evrope që është partner, e partneri është partner, e kjo do të thotë se Evropa duhet të marrë pjesë në vendim-marrje”, thotë presidenti i Komisionit Evropian.
Romano Prodi tha se bisedimet në Uashington do të përqëndrohen në luftën kundër terrorizmit, situatën në Lindje të Afërt dhe marrëdhëniet tergëtare midis Bashkësisë dhe Shteteve të Bashkuara.
XS
SM
MD
LG