Ndërlidhjet

DETROID/ MIÇIGEN


Ministrat e Energjetikës së Grupit të 8 vendeve, Shteteve të Bashkuara, Rusisë, Kanadasë, Italisë, Francës, Britanisë, Gjermanisë dhe Japonisë janë dakorduar që të punojnë bashkërisht për të mbrojtur ekonominë botërore nga shoket e mundëshme të çmimit të naftës.
Nga takimi në Detroid, ministrat janë dakorduar për nevojën e zhvillimit të burimeve të ndryshme, të sigurta dhe të mjaftueshme energjetike për të limituar ndijshmërinë nga ndonjë ndërprerje e furnizimit me naftë nga Lindja e Afërt.
Grupi i 8 vendeve bashërishtë-konsumon më shumë se gjysmën e naftës, gazit dhe energjisë elektrike në botë.
XS
SM
MD
LG