Ndërlidhjet

BRUKSEL-PRISHTINË


Si rezultat i situatës së përmirësuar të sigurisë në Ballkan, NATO ka vendosur të reduktojë forcat e KFOR-it në Kosovë nga 38 mijë- në 33 mijë e dyqind trupa, kurse të SFOR-it në Bosnjë nga 19 mijë- në afro 12 mijë, deri nga fundi i vitit.
Në kumtesën e NATO-s thuhet se numri i reduktuar i forcës do të mbetet po aq i fortë dhe fleksibël si ngahra
Në Prishtinë, kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi ka lavdëruar vendim duke theksuar se kjo dëshmon se në Kosovë ka stabilitet më të madh dhe stabilitet të përgjithshëm në rajon.
XS
SM
MD
LG