Ndërlidhjet

SHKUP


Qeveria e Maqedonisë ka miratuar tekstin e pakos së projekt ligjeve lidhur me zgjedhjet e ardhëshme dhe përdorimin e gjuhës shqipe, por ka mbetur për t,u zgjidhur çështja e ligjit për dokumentat e udhëtimit.
Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Stojan Andov ka thënë se pakoja e ligjeve, që dalin nga Marrëveshja e Ohrit, do të miratohet në Parlament deri nga fundi i këtij muaji.

REJKJAVIK.
Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, George Robertson ka thënë në takimin e ministrave të Jashtëmj të 19 vendve anëtare se Aleanca duhet të zhvillojë aftësi të reja ushtarake për t,u marrë me kërcënime nga akterë jo-shtetërorë dhe me armët për zhdukje në masë.
“Jemi të angazhuar në një proces adaptimi dhe transformimi për ta bërë të sigurtë se Aleanca është e aftë të luaj rolin e sajë vital për ruajtjen e sigurisë të popullsisë sonë në shekullin e ri”, tha Robertson.
Ministrat shqyrtojnë planet për zgjerimin e Aleancës gjatë samitit të nëntorit në Pragë, dhanë pëlqimin për Këshillin e ri NATO –Rusi që do të ketë sesionin inaugurues në Romë nga fundi i muajit dhe i kanë bërë një vështrim ecurive në Ballkan.
XS
SM
MD
LG