Ndërlidhjet

BRUKSEL


Sekretari i përgjithshëm i NATO-s George Robertson u ka bërë thirrje qeverive evropiane që të përmirësojnë forcat e tyre të armatosura ashtu që të mund t,i ofronin “mbështetje të vyshme” Shteteve të Bashkuara, në të kundërtën NATO mund të bëhet irelevant , ka tërhequr vërejtjen ai.
Në një fjalim në forumin e Brukselit për Mbrojtjen evropiane, Robertson ka thënë se barra, shpenzimet , rreziqet dhe përgjegjësitë të aksioneve ushtarake të NATO-s duhet të ndahen “barabar” midis Evropianëve dhe Shteteve të Bashkuara.
Pa një ndarje të barabartë “të punës”, Evropa do të jetë në margjina, ka thënë Robertson.
XS
SM
MD
LG