Ndërlidhjet

SHKUP


Rrten 200 gazetarë nga mediat shtetërore dhe private të Maqedonisë protestuan dhe bënë grevë një-orëshe para Parlamentit në Shkup, duke kërkuar që ministri i Brendëshëm, Lube Boshkovski, të japë dorëheqie për sjellje “egzebicioniste dhe të shkujdesëshme” siç thanë gazetarët.
Në deklaratën e publikuar nga Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë akuzohet policia, kryeministri Georgievski dhe qeveria për oravatje minimizimi të përgjegjësisë së Boshkovskit për incidentin e Mavrovës, kur u plagosën katër persona, në mesin e tyre edhe një gazetar.
XS
SM
MD
LG