Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti George Bush ka derklaruar se Shtetet e Bashkuara do të mabjnë edhe më tej embargon ekonomike kundër Kubës komuniste derisa presidenti Fidel Castro të fillojë të bëjë reforma të dukëshme demokratike.
“Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë të zbatojnë sanksionet ekonomike ndaj Kubës dhe ndalim –udhëtimin në Kubë derisa qeveria kubaneze të dëshmojë se është e përkushtuar për reforma të vërteta” tha presidenti amerikan.
George Bush tha se që tu jepet fund sankioneve Castro duhet, në mesin e gjërave tjera, të bëjë zgjedhje të lira dhe të vëshguara nga monitorë të pavarur, të lejojë sindikatat dhe të lirojë të gjithë të burgosurit politik.
XS
SM
MD
LG