Ndërlidhjet

USHINGTON


Shtetet e Bashkuara po intensifikojnë përpjekjet diplomatike që të parandalojnë luftën e përgjithëshme midis Indisë dhe Pakistanit. Presidenti George Bush vendosi të dërgojë së shpejti në rajon skeretarin amerikan të Mbrojtjes Donald Rumsfeld dhe me këte rast deklaroi:
“Po e bëjmë shumë të qartë si për Indinë ashtu edhe për Pakistanin se lufta nuk do t,u shërbente interesave të tyre dhe ne jemi pjesë e një koalicioni ndërkombëtarë që po bënë presion ndaj dy palëve, veçanësrisht ndaj presidentit Pervez Musharraf. Ai dueht patjetër të ndalë inkurzionet përtej Vijës së Konmtrollit”, tha presidenti i Shtetve të Bashkuara.
XS
SM
MD
LG