Ndërlidhjet

ALMA ATA


Në kryeqytetin e Kazakistanit kanë arritur presidenti i Pakistanit dhe kyreministri i Indisë që të marrin pjesë në Konferencën për interveprim dhe ndërtimin e masave të mirëbesimit në Azi, ku marrin pjesë 16 vende.
Presidenti i vendit mikpritës, Nursultan Nazarbajev, lidhur me qëllimet konferencës tha:
“Po bëjmë përgatitje për nënshkrimin e dikumentit kyresor, që identifikon qëllimet dhe mekanizmat për bashkëpunim dhe mirbesim.Do të miratohet gjithashtu edhe një deklaratë lidhur me luftimin e terrorizmit”, tha Nazarbayev.
Presidentët e Rusisë dhe Kinës nga ana e tyre kanë paralajmëruar takime të veçanta me liderët e Indisë dhe Pakistanit anash tubimit, me qëllim të uljes së tensioneve midis dy vendeve.
XS
SM
MD
LG