Ndërlidhjet

VIENË


Sekretati i përgjithshëm i Ligës Arabe, Amr Moussa, duke folur në Konverencën e Vienës e thirrur të planifikojë strategjitë univerzalisht të pranuara anti-terroriste, argumenton se terrorizmi nuk është i lidhur me asnjë rajon, rracë apo religjion, dhe shtroi çështjen e definimit të terrorizmit ndërkombëtar.
“Çfar është definimi i terrorizmit ndërkombëtar që dëshironi të luftojmë në vitet që vijnë dhe anembanë Globit? Dhe cilat janë garancionet se kjo nuk do të keqinterpretohet apo ngatërrohet me konfliktet tjera, duke marrë anë? A jemi ne apo disa nga ne të supozuar të luftojmë luftërat e të tjerëve apo të ngulfasim zërin e atyre që duan të vendosin të drejtat e veta që të kenë vend nën këte diell?”, tha sekretari i përgjithshëm i Ligës Arabe.
XS
SM
MD
LG