Ndërlidhjet

UASHINGTON


Në kuadrin e sistemit të planifikuar të mbrojtjes raketore, Shtetet e Bashkuara filluan ndërtimin e një pozicioni lansues në Fort Greely në shtetin federal të Alaskës, ku do të vendosen gjashtë silosë të raketave fluturim-prerëse me rreze të mesme veprimi.
Raketat janë të dizajnuara që të stopojnë sulmin e ndërmarrë bërthamorë, si pjesë e një sistemi i planifikuar që të mbrojë territorin e Shteteve të Bashkuara.
Lokacioni në Alaskë që, pas përfundimit në vitin 2004, do të përdoret për testime dhe trajnime, është vetëm njëri nga disa lokacionet e planifikuara apo në ndërtim e sipër, ndërkohë që armata e Shteteve të Bashkuara po zgjeronë provat e sistemit të planifikuar raketor.
XS
SM
MD
LG