Ndërlidhjet

RAMALLAH


Lideri palestinez, Yasser Arafat, dënoi blokadën e selisë së tij në Ramallah nga forcat izraelite duke thënë se inkurzi demostron “qëllimet ekspanzioniste” izraelite.
Ministri palestinez i Punës, Ghassan Khatib tha në Ramallah se këto aksione kthejnë situatën e para proceseve paqësore dhe thellojnë armiqësitë e dhunën midis dy palëve.
“Ky hap i Izraelit për riokupimin e Ramallahut është politikë vijuese Izraelite për çuarjen prapa të marrëdhënieve midis dy palëve në situatën e para proceseve paqësore, në kontrollin e drejtëpërdrejtë izarelit me forcë të popullit palestinez”, tha Ghassan Khatib.
Autoritetei palestinez, i gjendur nën presionin ndërkombëtar, vuri ndërkohë në arrest shtëpiak Sheikh Ahmed Yassin, lider shpirtëror i grupit militant, Hamas.
XS
SM
MD
LG