Ndërlidhjet

KANANASKIS


Ka përfunduar në Kanada takimi i 7 vendeve më të industrializuara të botës plus Rusinë, me angazhimet për të nxitur zhvillimin në Afrikë.
Vendet e G8 bën një pakt me vendet afrikane të quajtur “Partneriteti i ri për Zhvillimin e Afrikës”, përmes së cilit ofrohen miliona dollarë si ndihmë për zhvillim e qëndrueshmëri politike.
“Ky është një pakt mes udhëheqësve afrikanë dhe popujve të tyre. Pakt që jep kornizat për dhënien fund të konflikteve, ndalimin e valës së refugjatëve, parakushte këto për një zhvillim të qëndrueshëm në kontinent”, ka deklaruar në mbyllje të takimit, Kofi Anan, sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara.
XS
SM
MD
LG