Ndërlidhjet

BUKURESHT


Rezultatet e regjistrimit të fundit të popullsisë tregojnë se si pasojë e koeficientit të ulët të lindjeve dhe emigracionit në rritje, Rumania ka aktualisht një milion banorë më pak se dekadën e kaluar.
Kryeministri Adrian Nastaze e quajti raportin “një alarm serioz” ndërsa premtoi ndërmarrjen e masave urgjente për të ndihmuar rritjen demografike të vendit. Popullsia e Rumanisë vlerësohet në shifrën 21.7 milion banorë.
XS
SM
MD
LG