Ndërlidhjet

ANKARA


Parlamenti i Turqisë ka miratuar një paketë ligjesh, që përshtat legjistlacionin e vendit me atë të Bashkimit Evropian, si kusht për anëtarësinë në Bashkim.
Në këtë paketë ligjore përfshihen lejimi i radio televizioneve në gjuhën kurde si dhe mësimi i një dialekti kurd në shkollat private.
Legjistlacioni i ri parasheh më shumë liri të shprehjes, lehtëson ligjin mbi demonstrimet dhe masa më të ashpra ndaj imigracionit të paligjshëm.
XS
SM
MD
LG