Ndërlidhjet

LONDËR


Qeveria britanike ka paraqitur para Parlamentit një raport, ku thuhet se përfshihen “planet ushtarake të Irakut për të përdorur armë biologjike e kimike”.
Raporti i bazuar në informacionet e shërbimeve të inteligjencës bën të ditur se Iraku po përpiqet të zhvillojë armë bëthamore. ‘Gjendja që paraqitën ata, shërbimet e zbulimit, është e akumuluar në katër vitet e fundit. Është e zgjeruar, e hollësishme dhe me autoritet. Aty dilet në përfundimin se Iraku ka armë të shkatërrimit, kimike dhe biologjike, se Sadami ka vazhduar t’i prodhojë ato dhe se ai ka plane aktive ushtarake për përdorimin e këtyre armëve, të cilat mund të aktivizohen brenda 45 minutash’ – tha Kryeministri britanik, Toni Bler, në fjalimin para parlamentarëve.
XS
SM
MD
LG