Ndërlidhjet

HAGË


Në Tribunalin e Kombeve të Bashkuara për krime lufte nesër vazhdon procesi gjyqësor kundër ish presidentit jugosllav Sllobodan Millosheviq, të akuzuar për krime lufte dhe gjenocid gjatë luftërave në Bosnje dhe Kroaci në vitet e 90-ta.
Prokurorët pohojnë se Millosheviqi ishte bashkë-ekzekutues në ndërmarrjen e përbashkët kriminale, për eliminimin e popullatës jo-serbe nga pjesë të mëdha të Kroacisë dhe Bosnjes.
Zëdhënësja e Tribunalit Florence Hartman sot konfirmoi se njëri nga dëshmitarët e prokurorisë do të jetë edhe presidenti i Kroacisë Stipe Mesiq.
XS
SM
MD
LG