Ndërlidhjet

HAGË


Presidenti i Kroacisë, Stipe Mesiq akuzoi Sllobodan Millosheviqin se dëshironte të krijojë “Serbinë e madhe” nga gërmadhat e Jugosllavisë, duke dëshmuar në procesin gjyqësor kundër ish presidentit jugosllav në Tribunalin e Hagës për krime lufte.
Mesiq tha para Gjykatës se “ vepronin së bashku-armata, Serbia dhe e ashtuquajtura Krajinë, të cilët duhej të kryenin ate pjesë të punës për vendosjen e kufijve të reja të Serbisë së Madhe”.
Millosheviq pritet ti bëjë nesër Mesiqit pyetje kryq e tërthorë.
XS
SM
MD
LG