Ndërlidhjet

HAGË


Në Tribunalin e Hagës për krime lufte i akuzuari Sllobodan Millosheviq edhe nesër do ti bëjë pyetje kryq e tërthorë dëshmitarit të prokurorisë, presidentit kroat Stipe Mesiq me të cilin sot bëri duele të rrepta në Gjykatore.
Në dëshmin e tij Mesiq akuzoi Millosheviqin për shkatërrimin e Jugosllavisë me qëllim të krijimit të “Serbisë së madhe”.
Prokuroria e konsideron Mesiqin si dëshmitarin kyç për të dëshmuar akuzat për krime lufte dhe gjenocid kundër Milllosheviqit për rrolin e tij në luftërat e Bosnjës dhe Kroacisë nga fillimi i viteve të 1990-ta.
XS
SM
MD
LG