Ndërlidhjet

PRISHTINË


Në zgjedhjet vendore në Kosovë kanë dalur 58 për qind e votuesve, ka bërë të ditur Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim Evropian.
Mbështetur në rezultatet që i kanë bërë të ditura organizatat jo-qeveritare, numrin më të madh të votave e ka fituar Lidhja Demokratike e Kosovës, e pasuar nga Partia Demokratike dhe Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës.
Misioni i OSBE-së ka bërë të ditur se rezultatet e para zyrtare preliminare do t'i bëjë të ditura të hënën, ndërsa ato përfundimtare më 31 tetor.
Ndërkohë Këshilli i Evropës ka kumtuar se zgjedhjet lokale në Kosovë janë mbajtur në harmoni me standardet ndërkombëtare.
XS
SM
MD
LG