Ndërlidhjet

PRAGË


Rezultatet paraprake pas raundit të dytë të votimeve sinjalizojnë se qeveria e koalicionit e kryeministrit, Vladimir Shpidlla, mund të ketë humbur shumicën në Senat.
Sot në Republikën Çeke u zhvilluan zgjedhjet për 1/3 e anëtarëve të Senatit si dhe këshillat lokalë.
Senati së bashku me Dhomën Përfaqësuese do të zgjedhin në janar pasardhësin e presidentit Vaclav Havel, i cili nuk mund të zgjidhet më si president në bazë të kushtetutës.
XS
SM
MD
LG