Ndërlidhjet

PRISHTINË


Cilësimin e Kosovës si pjesë integrale e Serbisë, në preambulën e kushtetutës së re që synon të jetë ligji themelor i shtetit të ri të Serbisë dhe Malit të Zi, zëdhënësi i kryetarit të Kosovës, zotit Ibrahim Rugova, e ka cilësuar si të paligjshme dhe ka për qëllim të destabilizojë Kosovën dhe rajonin.
Në këtë deklaratë më tej thuhet se “ritheksojmë fuqimisht se ka ardhur koha të njihet dhe formalisht pavarësia e Kosovës”.
XS
SM
MD
LG