Ndërlidhjet

BAGDAD/KAIRO


Presidenti irakian, Saddam Hussein ka thirrur mbledhjen urgjente të parlamentit për të diskutuar përgjigjen që duhet të japë për rezolutën e fundit të Këshillit të Sigurimit që kërkon çarmatosjen nga armët e tij për zhdikje në masë.
Ministrat e jashtëm të Ligës Arabe nga takimi në Kairo u përpiqen të bindin Bagdadin që të pranojë konditat e rezolutës për kthimin e inspektorëve të armatimit në Irak.
“Mendoj se rezoluta duhet interepretuar me vullnet të mirë dhe besoj se të gjithë duhet shikuar ardhmërinë me shpresë se kjo rezolutë hapë rrugën për dhënien fund të situatës, e cila në fakt ishte shumë brengosëse”, deklaroi ministri i Jashtëm i Egjiptit, Ahmed Maher.
XS
SM
MD
LG