Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i përgjithëshëm i OKB-së, Kofi Annan u ka paraqitur liderëve të grekëve dhe turqëve qipriotë planin për përfundimin e ndarjes 28 vjeçare të ishullit dhe pret përgjigjen deri të hënën e ardhëshme.
Plani i Kombeve të Bashkuara vijëzon Qipro unik, të pavarur e me “qeveri të përbashkët shtetërore” siç e quan, të përbërë nga dy shtete të barabarta, një për grekët qipriotë dhe një për turqit qipriotë, por që do të fliste me një zë në aspektin ndërkombëtar.
XS
SM
MD
LG