Ndërlidhjet

JERUSALEM


Kryeministri Izraelit, Ariel Sharon mbrëmë ka propozuar që të formohet shteti palestinez me kufij të përkoshëshëm që do të përfshinte 40 përqind të sipërfaqes së Bregut Perëndimor dhe dy të tretat e Brezit të Gazës, kurse Izraeli do të mbante kontrollin mbi “rajone esenciale për sigurinë” dhe kufijtë e aeroportet.
Sharon ka thënë se plani kushtëzohet me “ndërprerjen apsolute të terrorit”, por zëdhënësi palestinez, Saeb Erekat ka thënë se rruga e vetme për paqën është tërheqia e Izraelit në kufijtë e para luftës së vitit 1967 në Lindje të Afërt.
XS
SM
MD
LG