Ndërlidhjet

BEOGRAD


Në Serbi zhvillohen zgjedhjet e përsëritura presidenciale sepse ato të muajit tetor u shpallën të pavlefëshme për shkak të daljes së vogël të qytetarëve në vendvotime.
Votuesit duhet të vendosin për njërin nga tre kandidatët: Vojisllav Koshtunica, president aktual jugosllav, Vojisllav Sheshel, i cili përfaqëson nacionalistët ekstrem dhe Borislav Preleviq, ish komandant njësiti paramilitar serb. Duke hedhur votën, Vojisllav Sheshel ka thënë: “Ndoshta nuk jamë kandidat shumë i mirë, por sot në Serbi nuk ka më të mirë”.
Zgjedhjet i mbikëqyrin vëzhgues nga OSBE-ja.
XS
SM
MD
LG