Ndërlidhjet

BRUKSEL


Sekeretari i Jashtëm britanik, Jack Straw thotë se edhe për Turqinë duhet të vlejnë të njejtat kritere për pranim në Bashkimin Evropian sikurse për të gjitha vendet tjera.
“Të gjithë liderët e shteteve dhe qeverive u dakorduan para tre vitesh në samitin e Helsinkit se Turqia është vend kandidat dhe se pranimi i sajë duhet të mbështetet në të njejtat baza, kriteret e Kopenmhagës, sikurse të gjitha vendet tjera”, ka thënë Straw duke folur anash konferencës së ministrave të Jashtëm të BE-së në Bruksel.
XS
SM
MD
LG