Ndërlidhjet

VATIKAN


Papa Gjon Pali i dytë thotë në një mesazh se Lindja e Afërt ka nevojë për liderë të cilët do të sendërtojnë politika të mbështetura në respektin për të drejtat dhe dinjitetin e njeriut.
Në mesashin vjetor për paqë, Papa thotë se paqa nuk mundë të ndahet nga çështja e dinjitetit njerëzor dhe të drejtat e njeriut.
Ai ka shkruar se “përplasja e interesave”, siç e ka quajtur midis anëtarëve të bashkësisë ndërkombëtare pengon përpjekjet për arritjen e paqës në ate rajon. Ai ka thënë se nevojitet revolucion në mënyrën se si liderët në Lindje të Afërt ushtrojnë pushtetin e tyre.
XS
SM
MD
LG