Ndërlidhjet

Luksemburgu njeh pavarësinë e Kosovës


Luksemburgu sot e ka njohur pavarësimin e Kosovës nga Serbia, njoftoi Qeveria në Luksemburg.

Ministri i Jashtëm, Jean Asselborn, i tha Parlamentit se në qoftë se Bashkimi Evropian konsideron se status-quo-ja në Kosovë është e paqëndrueshme dhe se duhen ndërmarrë përgjegjësi të posaçme në Ballkan, atëherë "ne duhet të veprojmë".

Parlamenti njëzërit e mbështeti vendimin e Qeverisë për njohjen e shtetit të Kosovës.
XS
SM
MD
LG