Ndërlidhjet

Nepali hoqi monarkinë dhe shpalli republikën


Shteti i Nepalit sot u bë republikë, duke u dhënë fund rreth 240 viteve të sundimit mbretëror.

Shumica e ligjvënësve të asamblesë së sapozgjedhur votuan për heqjen e monarkisë dhe e shpallën republikën.

Asambleja dominohet kryesisht nga rebelët maoistë, të cilët 10 vjet po luftojnë për të përmbysur mbretin.

Liderët politikë thanë se Mbreti Gyanendra do të ketë rreth dy javë kohë për të lëshuar pallatin në Kathmandu.
XS
SM
MD
LG