Ndërlidhjet

OKB: Çmime më të larta në vitet e ardhshme


Çmimet e ushqimit krahasuar me të tanishmet do të shënojnë rënie gjatë viteve të ardhshme, por përgjithsisht do të mbesin të larta, njoftuan organizata ndërkombëtare.

Në konkluzionet e raportit të fundit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara dhe asaj për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim, thuhet se në 10 vitet e ardhshme, çmimet e grurit dhe misërit do të jenë nga 40 deri në 60 përqind më të larta se sa në dekadën e kaluar.

Raporti vlerëson se lartësia e çmimeve do të pasohet nga rritja e numrit të popullatës që rrezikohet nga uria.

XS
SM
MD
LG