Ndërlidhjet

Turqi: Debat për shamitë e kokës


Kryetari i Parlamentit të Turqisë ka kërkuar ndryshimin e Kushtetutës, rivendosjen e Dhomës së Sipërme të Parlamentit dhe zvogëlimin e pushtetit të Gjykatës Kushtetutese.

Kërkesat erdhën pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, e cila ka pezulluar legjislacionin që lejon mbajtjen e shamive të kokës në universitete.

Partia në pushtet që e ka mbështetur legjislacionin për mbajtjen e shamive të kokës në institucionet e arsimit të lartë, e ka cilësuar këtë shkelje të lirive fetare dhe individuale të njeriut.

Mbështetësit e shtetit laik e shohin këtë legjislacion si shenjë të islamit politik dhe e cilësojnë si përpjekje për të goditur Turqinë moderne.
XS
SM
MD
LG