Ndërlidhjet

Tiranë: Amerikano-zvicëranët blejnë ARMO-n


Konsorciumi amerikano-zvicëran ka fituar tenderin ndërkombëtar për të blerë 85% të kompanisë shtetërore të naftës dhe gazit në Shqipëri.

Rafineria e naftës në Teksas dhe grupi energjitik Mercuria në Gjenevë, fituesit e tenderit, paguan 197 milionë dollarë për kompaninë shtetërore të naftës dhe gazit AMRO, njoftoi Ministria e Ekonomisë dhe Energjisë në Shqipëri.

ARMO zotëron dy rafineri, një qendër kërkimesh, 11 depo dhe një rrjet të stacioneve të gazit, të cilat thuhet se kanë një vlerë prej 172 milionë dollarësh.
XS
SM
MD
LG