Ndërlidhjet

Sejdiu: UNMIK më shpejt t'i bartë kompetencat


Presidenti Fatmir Sejdiu ka deklaruar se ka kërkuar nga sekretari i përgjithshem i OKB-së Ban Ki Moon që periudha e rikonfigurimit dhe e bartjes së kompetencave nga UNMIK-u te EULEX të jetë sa më e shkurtër.

Pas kthimit nga Nju Jorku, ku mori pjese në seancen e Këshillit te Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, ai tha se procesi i rikonfigurimit kërkon një mase të proceseve fascilituese në marredheniet midis Kosoves dhe Serbisë, si dy shtetet sovrane.

Por, presidenti Sejdiu ka përjashtuar negociata të reja për statusin mes Prishtines e Beogradit.
XS
SM
MD
LG