Ndërlidhjet

KB: Le Roy, shef i operacioneve paqeruajtëse


Diplomati francez Alain Le Roy është emëruar shefi i operacioneve paqeruajtëse për Kombet e Bashkuara.

Le Roy vjen në këtë post pas shumë përvojave në Ballkan, përfshi postet e zëvendësit të përfaqësuesit ndërkombëtar në Sarajevë, shefi i UNMIK-ut në Pejë dhe i dërguar i Bashkimit Evropian në Maqedoni gjatë konflitkit të armatosur atje.

Deri tani ky post është mbajtur nga një tjetër francez, Jean-Marie Guehenno.
XS
SM
MD
LG