Ndërlidhjet

Më të pasurit kundër cigares


Dy ndër njerëzit më të pasur në botë, bashkuan forcat për të luftuar pirjen e cigares, në botën në zhvillim.

Kryebashkiaku i Nju Jorkut Michaal Bloomberg dhe bashkë-themeluesi i Microsoft-it, Bill Gates, premtuan 375 milionë dollarë kundër, asaj që e clësuan, epidemi globale e cigares.

Parat do të shkojnë tek grupe kundër cigares të cilat punojnë me qeveritë për të ndryshuar imazhin e thithjes së cigares në shoqëri.

Fushata e tyre vlerëson se më shumë se 80 përqind e vdekjeve të lidhura me cigaren deri në vitin 2030, do të jenë në vendet në zhvillim.

XS
SM
MD
LG