Ndërlidhjet

Tuva: Mbrojtje për veprat e ujgurëve


Rreth 130 arkeologë nga vende të ndryshme fillojnë sot konferencën ndërkombëtare për gjetjen e rrugëve për mbrojtjen e fortesës Por – Bajyn, që ndodhet në zemër të Azisë.

Fortesa nga lashtësia, në qytetin Tuva në Siberi, besohet se ka qenë edhe kala edhe pushimore verore për udëheqësit e Ujgurëve.

Ajo ndodhet në ishull, në mes të liqenit, dhe besohet se kishte vlera mistike për banorët e lashtësisë.
XS
SM
MD
LG